Бажання перемогло

Оприлюднено Оприлюднено в Uncategorized

Бути сильним. Це бажання з дитинства підштовхувало нинішнього Чемпіона України з важкої атлетики до занять спортом. Як результат – із невпевненого в собі хлопчика він став не тільки Чемпіоном України, а й призером міжнародних змагань.

Займатися спортом Максим Кобець розпочав із шестирічного віку. Спершу підіймав гантелі, вагу яких потроху збільшував. А в четвертому класі захопився важкою атлетикою. Але тоді, як зізнається чемпіон, справи були не дуже. Спершу його навіть ніхто тренувати не хотів. Хлопцеві було поставлено діагноз – стертий суглоб.
– Я сидів вдома і сам тренувався. Ціле літо без дня відпочинку, – розповідає Максим. – Але, наполегливо працюючи, все-таки свого домігся.
Нарешті Максима помітили, запросили на збори. Хлопець із Донеччини приїхав у Городок та почав систематично тренуватися у СК «Епіцентр».
– Для мене це був великий контраст, – згадує важкоатлет. – Таких умов у нас, на Донеччині, для занять спортом не було. Відверто кажучи, я був дуже здивований. Звісно, це додало ще більшого бажання тренуватися й досягати спортивних висот.
Чотири роки наполегливих тренувань – і сьогодні Максим вже виступає у ваговій категорії +105 кг і підіймає 180 кг у ривку та 215 кг у поштовху. Брав участь у шести змаганнях міжнародного рівня, з них три чемпіонати світу і три – Європи. З останнього чемпіонату Європи привіз бронзу. У травні цього року посів друге місце у Всеукраїнській Універсіаді з важкої атлетики. І, незважаючи на високі спортивні досягнення, саме Городок важкоатлет вважає рідною домівкою.
– Важко повірити, але Городок став мені ріднішим, ніж край, де я народився. Тут у мене є кохана, багато друзів, знайомих. Та й саме місто мені дуже подобається: спокійне, комфортне, затишне, – посміхається спортсмен.
Поряд зі спортивною кар’єрою Максим здобуває ще й економічну освіту. Що ж до планів у спорті – то це здобути звання Чемпіона світу. До речі, наразі Максим Кобець готується представляти нашу державу на Всесвітній Універсіаді, яка відбудеться у м. Тайбей (Китай) 20-25 серпня цього року.
Наталія Попович